Vreemde CX opgedoken… Citroën CX Régamo

Op het Citroen Forum kan men dit artikel vinden over een prototype CX dit te koop staat op Leboncoin.

CX Prototype 1987

CX PROTOTYPE, 11/1987 (model 88). KLEUR: Gris perle.

MODEL: Hoewel het op een gewone CX 2500 GTI-serie 2 lijkt, is het in feite een prototype dat de CX Régamo wordt genoemd.
OPTIES: Dezelfde opties werden op alle 12 auto’s gemonteerd: airco, ABS, elektrische buitenspiegels, VIP-bekleding (zwarte en grijze velours bekleding, hoofdsteunen achter, 4 elektrische ramen).

REG betekent regulering en AMO is voor amortisseurs (dwz hangende dempers).

12 dergelijke auto’s werden geproduceerd om de hydractive vering van de aanstaande XM te testen. Er werden 6 auto’s bewaard voor fabriekstests, de andere 6 werden geleverd aan dealers. Vervolgens huurden ze de auto’s in om chauffeurs met een hoge kilometerstand te testen om ze te testen. Na 30000 km werden de auto’s terug in gewone CX’s veranderd, zodat ze als tweedehandswagens konden worden verkocht.

Op dit moment zijn er maar 2 originele Régamo-auto’s waarvan bekend is dat ze overleven, deze en gene worden door Citroën in Parijs bewaard.

De hoofdmontage bevindt zich onder de motorkap en op het rechter achterchassis. De besturingseenheid bevindt zich rechts van het stuurwiel. De computer zit onder de bestuurdersstoel.

GESCHIEDENIS:

Ik kocht deze auto bij Mr Kaminsky, de Citroen-dealer in Romans. Omdat hij dol was op oude voertuigen, wist hij dat dit model te interessant was om te worden omgevormd tot een gewone CX, hoewel de hoofdfabriek erom vroeg. Na het te hebben verhuurd aan een heer Andre, heeft hij deze toen 16 jaar bewaard.

Kaminsky was de dealer die de DS nummer 32 uit een onzekere toekomst redde en toen hij wist dat ik de DS voor het museum had gekocht, stelde hij voor dat ik hetzelfde zou doen met deze zeldzame CX.

Bron: Citromuseum

Lees meer op het Citroën Forum