Verslag Alle remmen los rit 8 maart 2020

 Inmiddels wordt traditiegetrouw begin maart de alle remmen los rit gereden.

Na de winterstop mogen de voitures weer naar buiten om te genieten van de frisse lucht.

Fris was het zeker, ’s morgens licht vochtig terwijl later op de dag richting eindpunt Den Helder het zonnetje door kwam.

Volgens Nico Slopsma, eigenaar van Multigarage Den Helder heeft Den Helder de meeste zonuren van Nederland. Een bewering die door Vlissingen wordt bestreden aangezien men in Zeeland denkt dat daar de zon het meeste schijnt. We laten deze bewering voor wat het is en zullen over enkele jaren weten hoe het in Zeeland gesteld is.

Immers we zijn twee jaar geleden met de alle remmen los rit gestart in Koekange en geeindigd in Dokkum, de technische dag was derhalve ook in Dokkum.

Op 8 maart vertrokken we dit jaar uit Dokkum en eindigden na een fraaie rit in Den Helder. De technische dag zal op 24 mei in Den Helder worden gehouden. Volgend jaar starten we daar en zakken dan af naar het zuiden.

Op deze manier doorkruisen we in een aantal jaren het hele land.

Terug naar 8 maart. Aangezien Dokkum ook vanuit Leerdam een eind rijden is en we ons vorig jaar uitstekend hadden geamuseerd door een dag eerder af te reizen, besloten Beau en ik om ook nu weer op zaterdag te vertrekken. Aldus met een wagen volgeladen met soepen en belegde broodjes togen wij eind van de zaterdagmiddag richting Dokkum.

Er hadden zich een dertiental equipes ingeschreven en onderweg kwam er een appje van Leontien of zich nog iemand kon inschijven want er was iets mis gegaan met diens inschrijving via de XM site. Ja dat kon appten wij terug en later bleek dat voor Karel zoals de fortuinlijke inschrijver heet ook nog eens goed uit te pakken.

Hotel de Posthoorn in het centrum van Dokkum is een aanrader en Eric’s café iets verderop tegenover de kerk ook.

Na een korte nacht stonden we zondagochtend toch fris en fruitig om 10.30 uur voor de poorten van Auto Annema. Anne was net aangekomen en na een hartelijk welkom door de familie Annema konden we aan de koffie met gebak. Goed geregeld en bedankt Anne. De deelnemers druppelden langzaam binnen en zo rond 12.15 uur werd de bolletje/pijltje rit door Beau toegelicht en de papieren route inclusief wat foto vragen uitgedeeld.

De inmiddels ongeveer vijftien equipes, 35 personen, vertrokken rond 12.30 uur. Na vertrek van de laatste auto’s en helpen opruimen vertrokken ook wij voor een verkorte route om voor de aankomst van de eerste deelnemers in Den Helder de soep en de broodjes klaar te hebben staan.

Bij aankomst in Den Helder was TC lid Steven reeds bezig met het installeren van de digitale tv om CX filmpjes te kunnen vertonen.

Het zonnetje was inmiddels gaan schijnen en de diverse deelnemers kwamen welgemoed binnen.

Van soepen en broodjes werd dapper gebruik gemaakt op de tot zeer ruime huiskamer verbouwde vide waar zich museaal ook een 2CV en Porsche 944 of een ongeveer vergelijkbaar type bevonden.

Veel complimenten over de mooie rit maar ook verbazing over de bijzondere eindlocatie.

Na het nuttigen van de diverse versnaperingen moest nog even de uitslag van de foto vragen worden gegeven. Die foto’s bleken iets moeilijker dan gedacht. Er waren slechts twee goede inzendingen.

Op voorhand hadden we besloten, omdat het toch eigenlijk nergens over gaat, de prijs, een fles rosé, bij meerdere goede inzenders te gunnen aan degene die wij niet kennen.

Laat op de valreep inschijver Karel, met teamleden Bram en Lisa, nou net die gelukkige zijn.

Echter ook wel een eervolle vermelding voor de jeugdige Symen, die ook een foutloze oplossing had.

Druppelden ’s morgens de leden in Dokkum binnen, zo druppelden ze eind van de middag ook weer uit Den Helder weg, met de mededeling dat de technische dag op 24 mei wordt gehouden.

Multigarage Den Helder is meer dan een garagebedrijf alleen en zeker een kijk waard. Met een volledig professioneel ingerichte keuken, koffiecorner, zitruimte voor 99 personen, meer mag even niet vanwege het corona gebeuren, museumstukken met zelfs de romp van een vliegding aan het plafond, heeft Nico Slopsma een wonderlijk bedrijf neergezet. Een leuke locatie voor de tchnische dag.

We hopen u allen op 24 mei te mogen begroeten tijdens de technische dag in Multigarage Den Helder, Drs. F. Bijlweg 71H, 1784 MC Den Helder

Ben van Slooten

namens de TC