Uit het AD, Kamfibie opgepakt in Duitsland…

Duitse politie haalt Nederlands gezin in ‘vreemd vaartuig’ van water

Een Nederlands gezin op vakantie in het zuiden van Duitsland zal zich hun vaartochtje met een zelfgebouwd amfibievoertuig nog lang heugen. De vader, moeder en vier kinderen kregen vrijdag de politie achter zich aan omdat ze op een riviertje voeren waar boten met eigen aandrijving verboden zijn. Het zat de agenten niet mee tijdens hun ongewone operatie maar uiteindelijk maakten ze een einde aan de waterpret.


‘Geen vliegende maar een varende Hollander heeft een politieactie op gang gebracht in Viechtach’ begint de Beierse nieuwszender BR24 het verhaal over het opmerkelijke incident. Dat vond plaats op het riviertje de Zwarte Regen bij Viechtach, zo’n 177 kilometer ten noordoosten van München. Nadat de politie een melding had ontvangen over een ‘vreemd vaartuig’ rukte ze uit. Bij gebrek aan een eigen boot, leenden agenten een elektrische boot van een particulier. Daarmee zetten ze de achtervolging in maar die eindigde al snel door een lege accu.

De politie riep daarop de hulp in van de waterreddingsdienst Viechtach. Die voer de agenten naar het ‘vreemde vaartuig’. Dat wisten ze uiteindelijk in te halen vlakbij de Höllensteinsee ter hoogte van Pirka. Bij controle bleek dat het ‘amfibievoertuig’ geen benzinemotor had maar een elektrische. De agenten vertelden de 54-jarige Nederlander dat gemotoriseerde privéboten over het algemeen niet zijn toegestaan op het riviertje en schreven een proces-verbaal uit wegens meerdere overtredingen van het water- en scheepvaartrecht.

Het gezin verliet daarna het water met hun vaartuig. De politie informeerde zowel het Openbaar Ministerie als het districtsambt over de zaak.

Amfibievoertuigen-ontmoeting
De ‘varende Hollanders’ waren volgens de Oostenrijkse publieke omroep ORF onderweg naar een Europese amfibievoertuigen-ontmoeting in het Innviertel, de regio ten zuidoosten van de rivier de Inn net over de Duits-Oostenrijkse grens.

Bericht uit het Algemeen Dagblad…..