Remmen Los Rit 2019 verslag

De remmen zijn inmiddels weer losgereden.

Remmen Los Rit 3 maart 2019

Op zondag de weg op voor en druilerige dag, in schril contrast met de afgelopen week, waar zomerse temperaturen en dito zonneschijn de dagen deed opvrolijken. Gelukkig heeft de CX een dak en werkt de automatische verwarming prima.

Remmen los rit 2019

Rond 12:00 wordt het bedrijf van Arjen Antonisse aan de stationweg 11 in Koekange bereikt. Het automobielbedrijf Arjen Antonisse is erkend restaurateur van klassieke en middelbare Citroëns, met als specialisatie de modellen Traction Avant, Citroân ID/DS en de Citroën CX.

De Remmen Los Rit wordt gezamenlijk georganiseerd door de CCCN en de XM Club vandaar ook dat er op het parkeerterrein diverse CX-en en XM’s te vinden zijn.

Binnen worden we ontvangen met koffie en cake en uiteraard de leden van de club’s.
De geplande technische inspectie van de voertuigen voor vertrek is door de aanhoudende regen en miezeren uitgesteld tot het eindstation.

Om half een neemt Leontine (hoofd evenementencommissie) het woord om een uitleg te geven omtrent de te rijden route. Het is volgens de bolletje-pijltje methode uitgezet, dit is een duidelijke methode die door iedereen eenvoudig te begrijpen is. En wordt maar weer een of gewezen dat het geen rally is en dat de bedoeling is om van het landschap tijdens de rit te genieten.

Rond 13:00 neemt de rit een aanvang, helaas nog steeds regen. De deelnemers rijden richting het noorden en verlaten Koekange en via smalle weggetjes via Weerwille richting Ansen langs het natuurgebied Dwingelderveld. De rit gaat vervolgens door Diever en Elslo langs Jubbega en Ureterp. Jammer genoeg dat de meeste horeca gesloten is wat de rit qua tijd toch wat korter maakt. Ondertussen wordt de A7 gepasseerd en vervolgen we onze weg langs Surhuisterveen, Kootstertille, Twijzel, Kollumerzwaag en via Driezum bereiken we Dokkum.

Tegen 15:30 bereikten we het autobedrijf Auto Annema. Auto Annema is ook een CX en XM specialist. Hier worden we ontvangen met Koffie, heerlijk gebak diverse belegde broodjes en twee soorten soep.
Wederom is de technische check in het water gevallen vanwege de regen. Volgende keer beter technische commissie.

Na het nuttige van enige versnaperingen is het weer tijd om de thuis rit te gaan maken.
We kunnen zeggen dat de remmen van onze CX aardig gelost zijn. En met een kleine 400 km is de tellerstand weer verhoogd.

 

Remmen los Rit in Google Maps