Op 25 november vond de reeds legendarische CXM Nachtrit plaats: ‘Avonturen in de Avonduren’.

Op 25 november jl.  vond de reeds legendarische CXM Nachtrit plaats: ‘Avonturen in de Avonduren’. Bij deze rit zijn Tulpenrallye-achtige navigatietechnieken vereist, dus géén simpel tourritje in het donker!
Navigeren was dus zeker niet eenvoudig, ondanks dat de deelnemers daags voor de rallye instructies hadden ontvangen over de te volgen kaartleessystemen.
Wel was het een luxe dat de we de route voor vertrek bij het startpunt al aan tafel mochten uitstippelen. (normaal moet dat in de rijdende auto!) Desondanks bleek het in de praktijk en vooral in het nachtzware Achterhoekse landschap, een hele kluif om elk weggetje te herkennen. Wel heel leuk dat je op die manier telkens diverse andere wagens tegenkwam. Diverse deelnemers kwamen bij toeval plotseling uit op een diep karrespoor van 800 meter lang, vol modder. Dat gaf weliswaar een ruig effect bij aankomst, maar leverde niet persé de begeerde ‘gouden veerbol’ op.
Niettemin hadden de 19 equipes veel schik en was het met z’n allen na afloop heel gezellig borrelen en bijkletsen bij Grand Café Rutgers.

Met veel dank aan organisator en kundig route-uitzetter Maarten Hulleman, die vandaag ruim 40 letterbordjes van bomen en palen moet gaan afschroeven.

Eén gedachte over “Op 25 november vond de reeds legendarische CXM Nachtrit plaats: ‘Avonturen in de Avonduren’.”

  1. we waren een half uur te laat binnen, en zouden waarschijnlijk ergens onder aan eindigen (prijs uitreiking was al geweest).
    Maar wat hebben we een leuke rit gehad. op een gegeven moment alleen maar CX’en en XM’en op de weg die overal de berm indoken om maar geen hint weg te geven.
    enorm veel respect voor de mensen die dit opgezet hebben, hier is heel veel tijd ingestoken. heel erg bedankt.
    En een heel leuk initiatief om dit samen met de XM club te doen.
    Volgend jaar zijn we weer van de partij!

Reacties zijn gesloten.