Met sierstrips! …maar niet op een CX!

Voor u gelezen op het Citroën Forum…

Thijs, Michael en Fer bezoeken Rétromobile in Parijs, om vervolgens Robert Opron een boek te overhandigen én hem enkele vragen te stellen over zijn ontwerpen.

Onlangs presenteerde uitgeverij Citrovisie van Thijs van der Zanden de Franse vertaling van het CX-boek dat door Michael Buurma geschreven is. De première vond plaats op Rétromobile in Parijs, een van de meest prestigieuze beurzen als het gaat om klassieke auto’s. Thijs en Michael maakten van de gelegenheid gebruik om het eerste exemplaar van hun boek aan te bieden aan Robert Opron – tot 1975 het hoofd van Citroëns ontwerpafdeling en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor de styling van de CX. Opron, die kort geleden zijn 86ste verjaardag vierde, was niet fit genoeg om naar de beurs te komen, maar nodigde Michael en Thijs bij hem thuis op de koffie uit. Fer, de vertaler van het boek die voor de gelegenheid ook in Parijs was, haakte graag aan en zo reed het drietal uiteindelijk op woensdagmiddag 7 februari naar de woning van Opron, even buiten Parijs.

Uiteraard komt als een van de eerste dingen het CX-boek ter sprake. Opron is benieuwd maar ook kritisch: hij heeft al veel over de CX en andere ontwerpen gezien en gelezen en niet alles kan zijn goedkeuring wegdragen. Al bladerend in het boek slaat zijn houding gelukkig snel om in enthousiasme, en na een paar hoofdstukken kijkt hij op: “Magnifique, probablement le plus beau livre sur la CX.”  Een groter compliment kan het boek niet krijgen.

 

Lees verder op het Citroën Forum…