Voorjaarsrit zaterdag 21 april 2018 drielandenrit door EUREGIO-GEBIED

Wanneer
21/04/2018
10:00 - 17:00

Locatie
Kasteel Hoensbroek


“De inschrijving voor de Euregiorit van 21 april a.s. is gesloten. Het maximaal aantal deelnemers is bereikt en we kunnen helaas geen nieuwe inschrijvingen meer accepteren.

Het is ook niet wenselijk om zonder inschrijvingen en bevestiging vooraf naar Kasteel Hoensbroek af te reizen omdat we u ter plaatse ook niet kunnen toelaten.

Mocht u te laat zijn , hopen wij u volgende keer bij een evenement van de CX Club te ontmoeten.

Wij danken U voor het begrip en de medewerking. “

De europese commissie heeft 2018 uitgeroepen tot het Europees Jaar van het Cultureel Erfgoed. Als enthousiaste CX-rijders vinden wij natuurlijk dat onze voitures absoluut tot dit cultureel erfgoed behoren. En om het Europa-gehalte nog wat verder aan te dikken, heeft de voorjaarsrit dit jaar op meer dan één manier een grensoverschrijdend karakter: ook onze CX-vrienden van de Duitse Citroën CX-club en van de Belgische Citrosfeer en CX Passion zullen van de partij zijn voor een fantastische rit die ons door alle drie de landen zal voeren!

Wie van wat verder weg komt en na afloop niet meteen terug wil rijden, kan er een overnachting in het mooie Zuid-Limburg aan vastknopen (we proberen nog met suggesties te komen). Daarom hebben we de voorjaarsrit deze keer gepland op een zaterdag, zodat het vakantiegevoel op zondag nog even voort kan duren en je eventueel pas in de loop van de dag op je gemak de reis huiswaarts hoeft te aanvaarden.

Kasteel Hoensbroek

Startlocatie is het schitterende kasteel Hoensbroek, een van de mooiste en best bewaarde kastelen in Europa, gelegen aan de rand van Heerlen en goed bereikbaar vanaf de stadsautoweg. Vanaf 10 uur staan we hier klaar om jullie te ontvangen met koffie en uiteraard een lekker stuk Limburgse vlaai en kan er ingeschreven worden. Vóórdat we rond een uur of 11 vertrekken is er gelegenheid een praatje aan te knopen met citrofielen uit binnen- en buitenland, en elkaars auto’s te bewonderen op de historische binnenplaats van het kasteel waar we, bij wijze van uitzondering, onze dames mogen parkeren.

De rit slingert door de grensstreek van de drie landen, waarbij de auto’s hun krachten van tijd tot tijd mogen beproeven op een aantal pittige hellingen en de inzittenden beloond worden met prachtige vergezichten.Zo nu en dan en vanuit verschillende hoeken zal in de verte het Drielandenpunt lokkend aan de horizon te zien zijn. De rit is geen wedstrijd en vooral bedoeld om van te genieten, en gelardeerd met een aantal leuke weetjes en vragen, met uiteraard onderweg ruim gelegenheid om naar keuze ergens een gezellig terrasje te pikken of misschien wel een drankje te nuttigen aan een verrassinCXbar.

Aan het einde van de middag worden de deelnemers boven op de Vaalserberg verwacht, waar het plein bij het Drielandenpunt speciaal voor ons gereserveerd is om de auto’s bij te laten komen van de rit en waar wij zelf in taverne De Grenssteen (waar anders?) uitgebreid kunnen napraten onder het genot van een drankje. Aansluitend bestaat voor degenen die dat willen de mogelijkheid te blijven eten, de gastheer stelt voor ons een mooi keuzemenu samen tegen een vriendelijke prijs.

 

 

Routebeschrijving naar Kasteel Hoensbroek

De toerrit naar Kasteel Hoensbroek ligt aan de Juliana Bernhardlaan te Hoensbroek (gemeente Heerlen).

Komende vanuit de richting Eindhoven over de A2: volg bij knooppunt Kerensheide de borden E314/A76 richting Heerlen/Aachen en neem na 13 kilometer de afslag naar de stadsautoweg N281 richting Heerlen. Neem afslag Heerlen-Noord en ga op de rotonde rechtsaf naar de Beersdalweg. Sla na 110 meter opnieuw rechtsaf naar de Esschenweg en volg deze zo’n 1,5 kilometer. Sla dan rechtsaf naar de Terlindenweg, na 550 meter linksaf naar de Juliana Bernhardlaan. De toerit naar het kasteel i na 400 meter aan de rechterzijde.

Vanuit richting Maastricht/Luik over de A79:

volg bij knooppunt Kunderberg de borden E314/A76 richting Antwerpen/Eindhoven/Heerlen en neem na 2,6 kilometer afslag 6 richting Voerendaal/Heerlen-Noord. Sla rechtsaf naar de Beersdalweg en na 100 meter linksaf naar de Esschenweg. De rest van de route is hetzelfde zoals hierboven beschreven vanuit richting Eindhoven.

Vanuit richting Aken gaat de Duitse A4 over in de Nederlandse A76. Neem 11 kilometer na de grensovergang afslag 6 richting Voerendaal?Heerlen-Noord. De rest van de route is hetzelfde zoals hierboven beschreven vanuit richting Maastricht.

Of roep de hulp in van jouw navigatiesysteem.

Graag tot ziens op 21 april in Zuid -Limburg!

 

Hier vinden jullie de informatie m.b.t. de Euregiorit zoals de Duitse en Belgische clubs deze op hun sites delen:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.