Nachtrit, let op inschrijven nodig!

Wanneer
24/11/2018 - 25/11/2018
17:00 - 01:00

Locatie
Grand Cafe Rutgers


Naar aanleiding van de vele positieve reacties over de vorige editie, organiseren we in ook 2018 weer een nachtrit. Deze rit in het donker is een absolute aanrader voor mensen die eens wat meer willen dan een eenvoudige toertocht rijden. De deelnemers worden met hun CX-en de donkere Achterhoek ingestuurd om daar een soort van speurtocht te gaan rijden. Met behulp van gedetailleerde landkaarten moeten er trajecten worden bedacht om alle opdrachten naar behoren uit te kunnen voeren. De equipe die het slimst omgaat met de opdrachten, en deze zo goed mogelijk uitvoert, zal de hoofdprijs winnen.

Net als vorig jaar ontvangen alle inschrijvers vooraf per mail een uitgebreide instructie over de verschillende kaartlees-opdrachten, de gebruikte routesystemen, en het bijbehorende reglement. Met deze informatie kunnen de equipes zich thuis al goed voorbereiden op het nachtelijke avontuur. Het is dus raadzaam om bijtijds in te schrijven.

Het gebruik van navigatie-systemen en mobiel internet is vanzelfsprekend niet toegestaan bij dit evenement, en we vertrouwen erop dat alle deelnemers zo sportief zijn om zich hieraan te houden. Een bijrijder/navigator is een absolute must, aangezien kaartlezen en autorijden slecht samengaan. Zorg voor voldoende brandstof en een goed werkende verlichting. Verder is het belangrijk om kaartleesverlichting, vergrootglas, liniaal, clipboard en pen mee te nemen.

De start en finish zullen plaatsvinden bij Grand Café Rutgers in het Gelderse dorpje Lathum, wellicht bij u bekend van eerdere club-evenementen. Speciaal voor dit evenement heeft chef Eric een CX Nachtrit diner samengesteld, zodat er voorafgaand aan het evenement nog een hapje kan worden gegeten, om even bij te komen van de heenreis. Dit 3-gangen keuzemenu kost € 18,- per persoon. Het CX-diner begint om 17.00 uur.

De deelnemers kunnen zich vanaf 18.30 uur melden bij de inschrijftafel in het café voor de formaliteiten. De briefing is om 19.00 uur, en om 19.30 uur volgt de start van de rit. Alle deelnemers dienen om uiterlijk 01.00 uur weer binnen te zijn. Hierna volgt de prijsuitreiking, en is er de mogelijkheid om nog even na te praten over de avonturen tijdens dit evenement. Ook zal er worden gezorgd voor iets te eten, zodat u in de vroege uurtjes weer aangesterkt naar huis kunt rijden.

Voor deelnemers die liever in de buurt willen overnachten zijn er diverse lowbudget hotels, o.a. hotel Campanile in Zevenaar. Men dient dit vooraf op eigen initiatief te regelen (www.campanile-zevenaar-arnhem.nl).

Wil je meedoen aan dit spannende CX-avontuur, dan moet je vooraf inschrijven op “evenementen@citroen-cxclub.nl” onder vermelding van “CX-Nachtrit”, graag met het aantal personen, en of jullie wel/niet gebruik willen maken van het speciale CX-menu, voorafgaand aan het evenement. 

Deelname aan dit evenement kost 20,- euro per equipe, wat direct na inschrijving dient te worden voldaan op bankrekening nr. NL74INGB0002372181 t.n.v Penningmeester Citroen CX Club Nederland onder vermelding van CX nachtrit 2018. De inschrijving en betaling dienen binnen te zijn voor  20 november 2018. (Het CX-diner moet tijdens het evenement in het restaurant worden afgerekend)

Routebeschrijving:
Grand Café Rutgers, De Muggenwaard 7, 6988 BX Lathum.                                                                                                                                                                                                                                                    Vanuit alle richtingen : A-12 Arnhem-Oberhausen afrit 27 “Westervoort”, onderaan de afrit rechtsaf de N-338 richting Lathum/Giesbeek. Op de derde rotonde linksaf en na 100 meter weer linksaf. U bent nu op de Muggenwaard. Na ongeveer 600 meter vindt u de parkeerplaats van het restaurant aan de linkerkant van de weg.

Tot ziens in Lathum!

Namens de evenementencommissie:  Maarten Hulleman.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.