Irish Safari

Kaart niet beschikbaar

Wanneer
22/06/2018 - 24/06/2018
00:00

Locatie


Join the Irish Safari 2018!

Een onvergetelijke reis die u niet wilt missen

De Citroën Car Club in Groot-Britannië organiseert elk jaar een meerdaags evenement dat geheel plaatsvindt op het buureiland Ierland: The Annual All-Ireland Rally.

In 2018 is de keuze gevallen op Noord-Ierland om precies te zijn. Een clublid uit Dublin, Frank Bergin, stuurde mij namens deze club zeer enthousiaste Citrofielen een persoonlijke uitnodiging, waarin zij benadrukten dat leden van de CX Club Nederland kunnen rekenen op een zeer warm welkom tijdens dir evenement!

De uitvalsbasis is het Hilton hotel in Templepatrick, iets ten noordwesten van de hoofdstad Belfast. Het programma loopt van vrijdag 22 juni tot en met zondag 24 juni, maar uiteraard kunt u daar nog een fraaie vakantie aan vast plakken.

Hoewel nog ver weg, heeft de organisatie het programma al in grote lijnen onthuld. Ik mag hier alvast een paar hoogtepunten noemen:

  • Het wereldberoemde en spectaculaire Titanic Museum.
  • The Ulster Folk & Transport museum, vol ‘Trains Planes and automobiles’ plus de sfeer van lokale ‘levende’ historische cultuur (een beetje zoals in het Openluchtmuseum).
  • We gaan proberen alle auto’s op de foto te zetten voor de monumentale Queens University of Belfast.
  • Bezoek aan een echte stoomtrein.
  • Sightseeing en gelegenheid tot winkelen in Belfast.
  • Prachtige ritten langs de fenomenale kustwegen die Noord Ierland rijk is, waaronder de Antrim Coast Road.

Verder wordt ons beloofd dat de Ierse Zee beslist warmen is dan de Noordzee, dus mogelijk wagen we ons nog in het water van Portrush Whiterocks Beach of anders dan toch minstens in het comfortabele zwembad van het hotel.

Behalve oude kastelen, mysterieuze meren en spectaculaire kusten kent Noord-Ierland natuurlijk ook een bewogen en trieste (recente) geschiedenis, die bij velen nog vers in het geheugen ligt of zelfs nog actueel is. Hiermee biedt dit evenement dus zowel kansen voor vreugde en ontspanning maar ook voor bezinning en verdieping. Kortom: een extra dimensie, die we nog niet zo vaak mochten proeven in onze 25-jarige clubgeschiedenis.

De accommodatie

De organisatie heeft reeds een optie genomen op een aantal kamers in het hotel en clubleden profiteren van een speciaal tarief. Een eenpersoonskamer + ontbijt kost £79.00 p.p.p.n., een 2-persoonskamer + ontbijt £89.00 per nacht.

De reis

Er zijn uiteraard meerdere manieren om op de plaats van bestemming te geraken. Zo is er de nachtboot van IJmuiden naar NewCastle met aansluitend de veerboot van Cairnryan naar Belfast of Larne, na een rit van ca. 4 uur dwars door Engeland en Schotland.

Het is ook mogelijk om de route Hoek van Holland – Harwich te keizen en vervolgens, na een rit van een uur of 6, op de boot vanuit Liverpool te stappen richting Belfast. Rotterdam – Hull is eveneens een optie.

Wie graag kilometers maakt, kan er zelfs voor kiezen om eerst naar het Franse Cherbourg te zweven en van daaruit met Stena Line een vaart van 17 uur te maken , rechtstreeks naar Rosslair (Ireland), waarna het nog zo’n 4 uur rijden is naar Belfast.

Samen is gezelliger

Omdat het reizen met een groep veel gezelliger is dan alleen, willen we inventariseren wat de animo voor deze beslist onvergetelijke reis is. Met een groep kunnen we mogelijk korting krijgen bij de veerdiensten. Uiteraard staat het een ieder vast zijn eigen reisplan te trekken, maar wellicht kunnen we met een grotere groep één route kiezen. Dit gaan we uiteraard nog nader uitknobbelen.

Wie gaat er mee?

Graag horen we wie er geïnteresseerd zijn of misschien zelfs al zeker weten dat ze mee willen met de Irish Safari 2018, via via evenementen@citroen-cxclub.nl !

Namens de evenementencommissie,

Leontien van Brummelen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.