Bijzondere CX-en op veiling van de Salon RetroMobile.

Laatste  vernieuwde nieuws: De Concorde is niet verkocht en blijft bij zijn huidige eigenaar, het ware verhaal zal worden opgetekend in het april nummer van La CX en Route.

De Landaulette verwisselde naar verluid wel van eigenaar voor 80.000 euro.

 

Twee bijzondere CX en zijn opgenomen in de catalogus van veilinghuis Artcurial om te worden geveild op de aanstaande Retromobile welke wordt gehouden van 7 tot 11 februari.

We kunnen nu nog slechts gissen over de bedragen die de CX gaan opgebengen maar de geschatte bedragen zijn in iedergeval niet mals.

Maar waar hebben we het in dit geval over.

De eerste CX die mijn wenkbrauwen deed fronzen is de CX Prestige Landaulette7. De Gris Espadon gespoten limousine is door Carrossier Henri Chapron voorzien van een groot stoffen vouwdak en was speciaal bedoeld om hoogwaardigheidsbekleders in rond te toeren. Bekend is dat de wagen is ingezet tijdens het huwelijk van de groothertog Henri van Luxenburg met María Teresa Mestre op 14 februari 1981. Speciaal voor die gelegenheid was het geopende dak voorzien van een groot plexiglazen raam om niet het zicht op het bruidspaar te belemmeren maar wel op de kou buiten te houden.

Verdere details over de inzet van deze auto zijn mij niet bekend en ook het WWW geeft geen verdere geheimen prijs maar dat de auto nu voor verkoop beschikbaar komt is met recht zeer bijzonder. Het is een waar museumstuk dat in het nieuwe Citroen museum niet zou misstaan.

Van de tweede aangekondigde CX zakte mijn mond nog verder open want het betreft hier één van de twee overgebleven CX Concordes en nog wel diegene die zich op Nederlandse bodem bevindt. Sterker nog, tijdens het in augustus 2017 georganiseerde Club Lustrum was deze CX één van de aandachttrekkers en was er nog geen zins sprake dat de eigenaar er ooit afscheid van zou willen nemen. Het kan dus verkeren.

De geschiedenis van deze CX mag als redelijk bekend worden verondersteld en is bovendien op de site van Artcurial nog eens na te lezen en anders dient ‘ de originele CX als vraagbaak. Natuurlijk hoort ook deze CX in het museum thuis en wellicht gaat het Citroën / PSA lukken deze beauty te bemachtigen maar aan de andere kant zou het natuurlijk fantastisch zijn als de CX Concorde met enige regelmaat op zou duiken op nationale en internationale club evenementen. Die kans lijkt echter met deze veiling definitief voorbij.

Dus mocht u beide unieke CX-en in werkelijkheid willen bewonderen dan weet u waar u moet zijn:

7-11 February 2018, Paris Expo Porte de Versailles. De veiling is vrijdag 9 februari.

https://www.retromobile.com/

https://www.artcurial.com/fr/vente-3279-retromobile-2018-artcurial-motorcars